Medi 10

Ideaal voor
ruimtes tot 150m² (bedrijf)

De MEDI 10, is zoals al onze producten in de MEDI serie, uitgerust met een G3-Hepa-Carbon en UV-C filter. De  MEDI 10 is robuust en stijlvol tegelijk en kan als enige machine in een hoek geplaatst worden. Met de afstandsbediening is de medi-10 eenvoudig te bedienen. Met zijn 3 standen kan hij worden ingesteld op 50% - 70% en 100%. Groot voordeel is dat er geen bedieningsschakelaars aan de buitenzijde van de Medi 10 zijn geplaats, waardoor hij uitermate geschikt is voor openbare ruimtes.

De MEDI 10 houdt bij wanneer de filters vervangen moeten worden en controleert de werking van het UV-C filter. De maximale capaciteit van de MEDI 10 is 1000 m³ per uur en is uitsluitend te bedienen met de afstandsbediening waardoor hij zeer geschikt is voor ruimten waar meerdere mensen zijn, zoals wachtruimte – ontspanning ruimte – kinderdagverblijven – scholen – restaurants - hotels – winkels.

Voor de berekening van de juiste reiniger uit de MEDI serie in een normale gebruiksruimte (dus niet in een trein-tram bus of vliegtuig *) hanteren wij de regel dat we iedere 15 minuten de gehele ruimte willen verversen. 

We berekenen de capaciteit als volgt: LxBxH* x 4

Dit geeft de capaciteit van de te gebruiken luchtreiniger in de Medi-serie.
Een marge naar boven van ongeveer 20% is wenselijk.

Maximum oppervlak voor Medi 10 :       
bedrijfsmatig gebruik +/-  125-150 m².

Alle luchtreinigers in de MEDI serie werken volgens hetzelfde principe. (zie ook Hoe werkt het)

​Door middel van een ventilator brengen we de lucht in beweging. De lucht gaat via een grof filter (G3-G4), Hepa hoofdfilter (H13) , carbon filter en UV-C filter weer terug de ruimte in. De combinatie van een Hepa filter en een UV-C filter geeft een filtratie van 99 % voor zowel stof als bacteriën & virussen . Het recirculatiesysteem per ruimte heeft veel voordelen t.o.v. luchtverversing. ​

  • Alle stof en bacteriën worden er uitgehaald. 
  • Geen last meer van pollen en/of  schadelijke stoffen die via een open raam naar binnen komen.
  • De temperatuur in de ruimte blijft zoals hij is en er komt geen warme of koude lucht naar binnen. 

Uiteraard is het belangrijk dat er geventileerd wordt, maar hou er dan ook rekening mee dat er fijnstof, pollen en geuren ook naar binnen komen.  

*  (inhoud van de ruimte waarbij L= lengte, B = breedte, H = hoogte)